Pohapšeni zbog krađe i falsifikata


04. oktobar 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Smederevska policija uhapsila je četiri osobe i odredila im zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da su zloupotrebile položaj i oštetile firmu za 22.970 evra, a jedan od četvorice uhapšenih osumnjičen je i za falsifikat.

Policija je saopštila da je uhapsila Zorana V. (49) i Zorana A. (33) iz Smedereva, zaposlene u preduzeću “Voćar Eskargot”, Stevana S. (51) iz Karavukova i Borisava M. (73) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja.

Zoran V. i Zoran A. terete se da su, u dva navrata, u avgustu i septembru ove godine, iz skladišta preduzeća otuđili 5,1 tonu prerađenih i zamrznutih puževa, u vrednosti od 22.970 evra.

Njihov pomagač, Stevan S. iz Karavukova, robu je teretnim vozilom izvezao iz kruga preduzeća, odvezao je u Leskovac i prodao Borisavu M. i za to naplatio 16.300 evra u gotovini i novac doneo u Smederevo, gde su ga podelili.

Borisav M. je, kao vlasnik preduzeća “Bones grup”, osim za zloupotrebu službenog položaja, osumnjičen i za falsifikovanje službene isprave, jer je robu kupio, iako je znao da je protivpravno otuđena i sačinio neistinitu dokumentaciju, u nameri da meso preproda po tržišnoj ceni, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Osumnjičeni će, po isteku policijskog zadržavanja, biti izvedeni pred istražnog sudiju Višeg suda u Smederevu.