Poginuo na mestu gde je 1999. ranjen


27. februar 2016. HRONIKA – U teškoj saobraćajnoj nesreći na Kovinskom mostu, koji povezuje istoimeni grad sa Smederevom, poginuo je Milan Damnjanović (48), zastavnik Vojske Srbije. Igrom sudbine on je poginuo na mestu koje je čuvao za vreme NATO bombardovanja i gde je tokom jednog bombardovanja mosta i okoline, sam bio i ranjen.

Damnjanović je stradao kada je na njegov automobil opel naleteo kombi koji je dolazio iz suprotnog pravca. Naime, on i njegov kolega Slobodan Perić vraćali su se sa posla iz kasarne u Pančevu, baš kao što su i svakog dana činili. Dok su prelazili most na njih je naleteo kombi kojim je upravljao Marinko K. iz Kovina, pišu mediji.

Kombi je naime iz još nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku puta i direktno udario u automobil koji je išao iz Pančeva. Od zadobijenih povreda Damnjanović je odmah preminuo, dok je njegovog teško povređenog kolegu iz smrskanog automobila izvukao Dragoslav L. (30), policajac koji je bio van dužnosti.

– Sudbina je izgleda, na našu veliku žalost, tako htela, da pogine na mostu koji je 1999. branio. Tada smo tog 15. aprila noću Milan i ja ranjeni, a dvojica drugara iz naše jedinice su poginula – kaže Slobodan Nikolić, koji je sa Damnjanovićem bio u 6. raketnom divizionu 250. raketne brigade.

U tom napadu NATO-a, nedaleko od Kovinskog mosta, Damjanović je zadobio povredu oka. Poginuli zastavnik Vojske Srbije za sobom je ostavio suprugu Ljiljanu i dvojicu sinova.

Damnjanovićev kolega Perić, koji je u saobraćajnoj nesreći povređen, operisan je na Vojnomedicinskoj akademiji, navode mediji.

– Dobro je podneo operaciju, ali je i dalje u teškom stanju. U saobraćajnoj nesreći zadobio je povrede glave i grudnog koša – kažu za medije u ovoj medicinskoj ustanovi.

Izvor: Vesti-online