Podržano još dvadeset pet malih biznisa


20. decembar 2012. PRIVREDA – Danas su predstavnici nemačke organizacije „Help“ i Grada Smedereva potpisali još dvadeset i pet ugovora o donaciji sa klijentima podržanih u okviru projekta „Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje“.

Ukupan broj podržanih klijenata sada je pedeset, koliko je i bilo predviđeno predlogom projekta i ugovorom o saradnji između „HELP-a“ i Grada Smedereva.

Gradonačelnica dr Jasna Avramović čestitala je novim klijentima na hrabrosti što su se u ova teška vremena uopšte odlučili da se upuste u pokretanje biznisa i izrazila nadu da će u 2013. godini uspešno započeti da se bave svojim poslom.

„To što ste vi danas ovde znači da ste imali dobre poslovne ideje“, rekla je Aleksandra Brkić, predstavnik „HELP“-a i nagovestila klijentima da će im organizacija biti na raspolaganju ne samo pri opremanju njihovih radnji već i u smislu stručne pomoći.

Naime, sledeća etapa projekta je nabavka opreme za potpisnike ugovora, kao i organizovanje poslovnih i stručnih obuka koje će korisnici pohađati, čime bi trebalo da se obezbedi održivost i maksimalna operativnost podržanih biznisa.

Vrednost projekta „Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje“ za Grad Smederevo je 168.340 hiljada evra, od čega Grad Smederevo sufinansira 35,6 odsto, to jest 60.000 evra.

Izvor: smederevo.org.rs