Počeo sastanak državnog vrha o Železari i Kosovu


01. mart 2013. PRIVREDA – Državni vrh Srbije počeo je danas nešto posle 9 časova sastanak na kome će biti reči o nastavku dijaloga sa Prištinom, zakazanom za ponedeljak, ali i o “planu B” za Železaru Smederevo.

U zgradu je prvo došao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a novinari su kasnije videli kako dolaze direktor vladine kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar ekonomije Mladjan Dinkić.

Dačić je ranije rekao da je sastanak redovan način komunikacije kada je reč o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

Premijer je takodje ocenio da je dijalog u krizi i da ne zna u kom se smeru uopšte dalje mogu voditi razgovori sa Pristinom, jer je za Kosovo neprihvatljivo davanje izvršnih ovlašcenja zajednici srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Druga tema će biti sudbina Železare Smederevo i pronalazenje resenja nakon što je juče istekao rok za prijavljivanje stateskih partnera nakon saznanja da se ruski “Uralvagonzavod” i pored očekivanja nije javio na tender.

Ministar Mlađan Dinkić izjavio je da će danas upoznati predsednika i premijera sa planom B za Železaru, kao poslovodstvo i sindikat tog državnog preduzeća.

Izvor: Blic