Počelo jesenje sređivanje grada


28. avgust 2012. DRUŠTVO – U Rasadnik smederevskog Zelenila stigao je rasad u količini od 76.320 sadnica visećih i krupnih ljubičica u svim bojama za sadnju u parkovima.

Trenutno se rasad presađuje u manje saksije i negovaće se sve do kraja septembra kada treba da procveta, da bi sredinom oktobra počela sadnja po parkovima.

Presađeno je preko 50 hiljada sadnica i očekuje se da se do kraja nedelje završi sa ovim poslom. I pored izuzetno viskoh spoljnih temperatura, zaposleni u Rasadniku rade prekovremeno kako bi presađivanje bilo završeno u što kraćem roku.

U toku je i reparacija betonskih parapeta u ulici Albanskih spomenica, kao i uređenje zelenih površina na ovoj lokaciji u gradu. Ovaj posao se izvodi u saradnji sa Direkcijom za izgradnju i urbanizam,

Na gradskom Trgu, šetalištu kraj Dunavskog parka i kod “žive vode” u ulici Filipa Višnjića, obavlja se reparacija klupa i postavljanje novih, kao i dodavanje đubrijera.

Novopostavljena metalna konstrukcija ispred smederevske Gimnazije popunjava se sadnicama petonija pa će i ovaj deo centra grada odenuti novo ruho.

I pored povećanog obima posla oko uređenja grada pred Smederevsku jesen, radnici Zelenila ne zapostavljaju redovno održavanje javnih površina u gradu.