Plesom do zlata


29. decembar 2011. DRUŠTVO – Članovi Plesne škole Centra za kulturu Smederevo Kristina Pajić i Stevan Nikolić sa svog prvog nastupa na jednom velikom međunarodnom takmičenju u plesu, koje je održano u Jagodini pod nazivom SERBIAN INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL JAGODINA OPEN, vratili su se sa najsjajnijim odličjima. Takmičenje je održano 25. decembra u hali sportova „Jassa“ u Jagodini, uz učešće više od 1.000 plesača iz mnogih država jugoistočne Evrope. U brojevima to izgleda ovako: 23 kluba, 82 para, 61 formacija, 689 članova, 202 solo nastupa. Prvenstvo je bilo otvoreno za sve saveze i klubove. Takmičari su nastupali u disciplinama kao što su hip hop, zumba, disko, dens, brejk dens, salsa, baćata rueda, tango i druge.

Kristina i Stevan, inače su i instruktori u Plesnoj školi Centra za kulturu Smederevo, osvojili su po 3 zlatne medalje u plesovima u paru u takmičarskim disciplinama salsa, baćata i disko foks. Stevan je osvojio još dve zlatne medalje u formacijskim plesovima, a Kristina je svojom zumba koreografijom „Triola“ osvojila jednu bronzanu medalju.

-Ispunili smo sva naša očekivanja, prezadovoljni smo rezultatom, čak smo imali manje trene pred publikom nego što mislili da ćemo imati. Cilj nam je bio da se na ovakvim takmičenjima, na kojima uglavnom dominiraju beogradske plesne škole, najzad pojavi i grad Smederevo. Na žalost, naša Plesna škola Centra za kulturu nije registrovana u SAPO savezu (Srpska Asocijacija Plesnih Organizacija) zbog razloga finansijske prirode, pa sam ja učestvovao kao deo ekipe škole „Stari DIF“ iz Beograda, ali to ne umanjuje bitno ostvarene rezultate. Nadam se da ćemo već na nekom sledećem takmičenju nastupiti pod imenom naše škole. Jedan od razloga da nastupimo na ovom takmičenju upravo je bio motivisan i tim da na taj način popularišemo svoju školu, pokažemo kvalitet i privučemo što više Smederevki i Smederevaca svih generacija da nam se pridruže na plesnom podijumu – preneo nam je svoje utiske sa takmičenja Stevan Nikolić, ali i otkrio neke od planova u vezi sa daljim radom Plesne škole Centra za kulturu.

Inače, Plesnu škou u Centru za kulturu već četvrtu godinu vodi učitelj plesa Aleksandar Aničić, Kristina Pajić i Stevan Nikolić su instruktori, časovi se održavaju sredom i subotom u Vežbaonici 120 Centra za kulturu i, ako se još uvek dvoumite da li da im se pridružite, svo troje vam poručuju: „U našoj školi svi nauče da igraju“.