Planeti inovativaca nagrada Mladgrad 2012


12. avgust 2012. DRUŠTVO – Opštine Kikinda, Blace, Ivanjica, Krupanj, Preševo, grad Loznica, grupe mladih Planeta inovativaca iz Smedereva i Pokreni se Promeni se iz Raške, organizacija Bečejsko udruženje mladih kao i Filip Vukša, aktivista proslavljen ličnim akcijama u poboljšanju gradskog prevoza u Beogradu – dobitnici su ovogodišnje nagrade MLADGRAD 2012.

Nagrada MLADGRAD koju, ove godine po treći put, dodeljuju Građanske inicijative namenjena je lokalnim samoupravama, organizacijama i grupama koje se ističu u poboljšanju položaja mladih u svojim sredinama.

Nagrada je dodeljena danas u Muzeju nauke i tehnike, a dodeli su prisustvovali i Snežana Klašnja, pomoćnica ministarke omladine i sporta, Piter Vibler, direktor kancelarije za demokratiju i upravljanje USAID i Vukašin Pavlović iz Građanskih inicijativa.

Predstavnici lokalnih samouprava i organizacija koje su nagrađene prethodnih godina su zajedno sa ovogodišnjim dobitnicima pre dodele nagrade prisustvovali diskusiji “Jesi li MLADGRAD ili ne?”. Gosti su imali priliku da zajedno pogledaju i desetominutni film “Možemo i bolje!” nastao od amaterskih video klipova na temu položaja mladih na lokalu.

Izvor: probjave.com