Pesnik upola cene prodaje dobijenu, a neuručenu nagradu


28. mart 2018. KULTURA – Izvor: Politika – Smederevski književnik, publicista i novinar, Milosav Slavko Pešić, u oktobru prošle godine odlukom žirija dobitnik je nagrade „Smederevski Orfej” za pesmu „Na trgu prepozna me Isus”, na Međunarodnom festivalu poezije „Smederevska pesnička jesen”. Ali, Pešiću do danas nije uručena nagrada, niti je, kako tvrdi, ikada zvanično obavešten da je laureat.

– Niko me nije obavestio, što je uobičajena procedura, pa nisam ni otišao na uručenje nagrade – tvrdi Pešić za „Politiku”.

Nakon pola godine odlučio se na nesvakidašnji potez – da bronzanu plaketu koju nije dobio proda. I to nije sve. Novčani deo iste nagrade nudi upola cene.

– Neviđena prilika: prodajem 50 posto jeftinije novčani deo nagrade „Orfej”, za koju je objavljeno u medijima da sam je dobio sredinom oktobra prošle godine, ali nije objavljeno da mi još nije uručena. Kupac treba da nađe direktora festivala i sa njime se dogovori o preuzimanju polovine nagrade, ali tako da direktor preuzme obavezu da meni uplati moju polovinu – vickast je Pešić.