Patosinema večeras: “Ponedeljci na suncu”


20. jul 2013. KULTURA – PATOSINEMA! je novi bioskop u našem gradu. Od 04. jula do 01. septembra ćete ga pronaći na jednoj od najlepših smederevskih lokacija, u parku pored Dunavskog keja. Dođite mu u goste jer je on uvek raspoložen za druženje. Vaše društvo čini ga lepšim, a zauzvrat, on će Vam pokloniti svoj kutak, filmove i lepe, nezaboravne trenutke.
PATOSINEMA! je zamisao nas iz pozorišta PATOS, po ugledu na mnoge svetske gradove, koji su magiju bioskopa preneli u ambijent javnih parkova. Želeli smo da to omogućimo i Smederevu kako bismo obogatili letnju kulturnu sezonu, ali i stvorili novo mesto okupljanja nas Smederevaca. PATOSINEMA! će preko celog leta biti Vaš dunavski komšija kod koga ćete moći da pogledate najraznovrsnije žanrove kinematografije, ali i dobre filmove kakve danas sve ređe srećemo.
Na konkursu Fondacije ANA i VLADE DIVAC pod nazivom „Znam šta hoću“ naša ideja je prepoznata kao važna za lokalnu zajednicu i mlade i zahvaljujući ovoj fondaciji ona je i ostvarena.
CENA Ulaznice za bioskop PATOSINEMA! ne košta mnogo. Treba vam dobra volja, ljubav prema filmu, želja da se družite i pozitivan, mladalački duh. Mi smo Vas pozvali, a Vi dolaskom potvrdite da je naše Smederevo FOREVER YOUNG!
Celokupan program je u potpunosti besplatan, i namenjen je široj populaciji.

NAPOMENA: UKOLIKO VREMENSKI USLOVI ZA PROJEKCIJU NA DUNAVSKOM KEJU NISU POVOLJNI, PATOSINEMA! SE SELI NA PATOSCENU, ATRIJUM CENTRA ZA KULTURU, KOD “ENIGME”!!!

Ovog puta filmovi dolaze sa španskog govornog područja! Sinoć pred oko 100 ljudi smo imali prilike da pogledamo portugalski film “Ekscentričnosti jedne plavuše”, dok će večeras na programu biti film iz Španije “Ponedeljci na suncu” gde glavnu ulogu tumači Havijer Bardem. Pre filma publiku će animirati plesna grupa Urban Kor Kru koja će uz latino ritmove najaviti ovaj film, ali i novu letnju plesnu sezonu. Ove filmove smo Smederevcima obezbedili kroz saradnju sa EUNIC (Mreža instituta kulture zemalja Evropske unije).

SUBOTA u 21:00

Film: PONEDELJCI NA SUNCU (Los lunes al sol, Španija, 113’, 2002)

Režija: Fernando Leon De Aranoa

Igraju: Havijer Bardem, Luis Tosar, Hoze Angel Egido

Potresna socijalna drama koja je osvojila brojne nacionalne nagrade, sa sjajnim Havijerom Bardemom u glavnoj ulozi.