PATOS na Mikser festivalu 2015


08. maj 2015. KULTURA – Na sedmom Mikser festivalu ove godine će se naći i PATOS, koji će publici predstaviti svoju interaktivnu pozorišnu instalaciju INNER LIGHTS (Unutzrašnja svetla), autora Vladislava Nešića.

Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se u beogradskom umetničkom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, društvene i ekonomske krize. Festival će naglasiti potrebu za umrežavanjem progresivnih kulturnih centara, kolektiva i pokreta iz cele Srbije, koji će predstaviti svoju viziju stanja “neizdrža” i ukazati na značaj decentralizacije kulturne scene.

PATOS je jedan od pobednika nacionalnog konkursa Mikser festivala i učestvovaće u programu pod nazivom Decentralizacija. Ovaj program će se prožimati kroz sve segmente festivala i pružiti šansu organizacijama iz unutrašnjosti da se svojim aktivnostima predstave beogradskoj i regionalnoj publici, ali i da ostvare saradnju, kako sa učesnicima programa, tako i sa mnogobrojnim posetiocima festivala.

Predstava Inner Lights je prošle nedelje osvojila nagradu za najbolju predstavu na međunarodnom pozorišnom festivalu u Sečnju, a smederevska publika će imati prilike da Unutrašnja svetla PATOS-a pogleda još jednom 29. maja u Centru za kulturu Smederevo.