PATOS i pozorišni piknik u Dunavskom parku


16. avgust 2016. KULTURA – U subotu, 13. avgusta, PATOS je u okviru Kulturnog leta u Dunavskom parku izveo za smederevsku publiku svoju putujuću predstavu „Nemušti jezik – pozorišna bajka“.PATOS_NemustiJezik_1Pred oko 100 posetilaca u predivnom ambijentu Dunavskog parka (kod bioskopa Patosinema!), PATOS je priredio pravi pozorišni piknik, gde su roditelji sa svojim mališanima uživali u adaptaciji čuvene srpske bajke.PATOS_NemustiJezik_3Publika je zajedno sa glumcima PATOS-a krenula da traži misterioznog Zmijskog cara u avanturi odrastanja i spoznaje zaboravljenih vrednosti kao što su odanost, hrabrost i prijateljstvo.

„Nemušti jezik“ je deo PATOS-ovog programa za decu „Rastemo uz pozorište“, koji je nastao kao putujuća predstava namenjena deci prevashodno sa sela, koja nemaju često prilike da se susretnu sa kvalitetnim pozorišnim programom.

Sa ovom predstavom PATOS je obišao 14 okolnih sela u prethodnom periodu, a kako je program izuzetno primljen, u narednoj sezoni se očekuje još jedna predstava putujućeg karaktera na repertoaru ovog pozorišta.