Partizan pobedio Smederevo


30. oktobar 2011. SPORT – Fudbaleri Partizana pobedili su Smederevo sa 3:1 (2:0), u poslednjem meču subotnjeg programa 10. kola Jelen Superlige.

Utakmica je odigrana pred samo 2.910 gledalaca, s obzirom na to da je Uprava crno-belih u dogovoru sa policijom odlučila da na tribine mogu samo vlasnici pretplatnih karata.

Ovakva odluka doneta je posle pisanja beogradske štampe da policija ima saznanja da bi pripadnici “Zabranjenih”, navijačke grupe Partizana, mogli da pokušaju upad na južnu tribinu, gde prevlast ima navijačka grupa “Alkatraz”.

Uoči meča bilo je vidno pojačano policijsko obezbeđenje, posebno ispred klupskih prostorija ispod severne tribine stadiona.

Ujedno, jake policijske snage postavljene su na platou ispred hrama Svetog Save, gde je navodno bilo zakazano okupljanje navijača crno-belih iz grupe “Zabranjeni”.

Na terenu Smederevo je odolevalo sve do 31. minuta kada je golgetersku seriju nastavio Zvonimir Vukić. Sedam minuta kasnije u strelce se upisao Marko Ščepović i opet “zaratio” sa navijačima sa istočne tribine.

Mladi napadač, koji je i ranije imao problema sa disciplinom, proslavio je gol tako što se okrenuo ka istočnoj tribini i stavio prst na usta, poručivši tako navijačima da prestanu da mu zvižde. Time je, međutim, izazvao suprotan efekat, tako da je dobijao zvižduke svaki put kada bi primio loptu. Trener Aleksandar Stanojević zamenio ga je na poluvremenu.

Najbolju šansu za Partizan propustio je Eduardo, koji je u 53. minutu, posle dodavanja Markovića prebacio prazan gol sa oko četiri metra.

Gol Smedereva delo je dvojice rezervi. Nenad Adamović je na levoj strani prevario Volkova, centrirao do Bojatovića, koji je smestio loptu u mrežu.

U 80. minutu Eduardo je ubacio loptu pored odbrane Smedereva, a ispred Rankovića su izbili Saša Ilić i Marković. Ilić je ćušnuo loptu Markoviću, koji se u šesnaestercu spetljao, okrenuo se od golmana, a onda se ponovo okrenuo ka gol i plasirao loptu u mrežu.

Izvor: Glas Javnosti