Oslobođeni vozači


27-mart 2013. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Viši sud u Smederevu doneo je oslobadjajuću presudu protiv nekoliko ljudi optuženih da su pregazili Milijana Bebića (60) dok je ležao na kolovozu, jer nije nepobitno utvrdjeno da je to uzrok smrti.

Obdukcija nije dala nedvosmislen odgovor na ključno pitanje: da li je Milijan Bebić umro zbog 4,37 promila alkohola u krvi ili ga je usmrtilo neko od vozila čiji su vozači kasno primetili pešaka na neosvetljenom kolovozu.

Više tužilaštvo u Smederevu najpre je podiglo optužnicu protiv dva vozača da su “istovremeno” zgazili Bebića, a protiv Milana S. optužnica je podneta, jer nije ukazao pomoć nastradalom u udesu, ali se odustalo od takve optužnice.

Rodbina nastradalog žalila se Apelacionom sudu koji je doneo odluku da se iznova razmotre činjenice i podigne optužnica.

Sudski veštak, patolog Miomir Kražić, ne isključuje mogućnost da je preko Bebića prešlo više vozila. Na glavnoj raspravi u februaru ove godine pojavio se i svedok koji je tvrdio da su četiri vozila prešla preko Bebića.

Ipak, na ključno pitanje da li je Bebić možda umro pre gaženja, nema odgovora. Zbog brojnih povreda patolog nije mogao da utvrdi da li je bilo izliva krvi u mozak ili je Bebić imao srčani udar, odnosno da li je bio mrtav pre gaženja.