Organizacija osoba sa amputiranim ekstremitetima Smederevo na Svetskoj konferenciji u Panami


28. jun 2013. DRUŠTVO – Smederevska Organizacija osoba sa amputiranim ekstremitetima učestvovala je početkom juna ove godine na konferenciji Komisije za saradnju sa civilnim organizacijama Vlade Republike Srbije na temu „Sprečavanje korupcije”, održanoj u Beogradu.

Na tom skupu, kome su prisustvovali Vensan Dežer, zatim norveški ambasador, kao i civilne organizacije iz Novog Sada, Bora, Zajčera i drugih gradova, predsednik Organizacije osoba sa amputiranim ekstremitetima Smedereva Jovan Jovanović predstavio je naš grad i prisutne upoznao sa aktivnostima organizacije u Smederevu.

Nakon toga, Snežana Tasev, predsedavajuća Svetske agencije Ujedinjenih nacija za borbu protiv korupcije zvanično je pozvala nekoliko organizacija i pojedinaca iz Srbije da učestvuju na Svetskoj konferenciji za borbu protiv korupcije koja će se održati u Panami, početkom septembra ove godine.

Među pozvanima je i Jovan Jovanović, predsednik Organizacije osoba sa amputiranim ekstremitetima Smedereva koji će u Panami predstaviti grad Smederevo, Organizaciju i jednu od smederevskih institucija, prema njegovim rečima, najverovatnije Dom za smeštaj starih lica.

Izvor: smederevo.org.rs