Održana akcija “Šta treniraš”


23. oktobar 2013. SPORT – U okviru akcije “Šta treniraš” sportski karavan je obišao i Smederevo, a posle pet godina održan je sajam sporta i u gradu kraj Dunava. Predstavnike sportskig organizacija dočekala je Jasna Arunović, gradonačelnica Smedereva.

U Smederevu su u Hali sportova, na otvaranju akcije “Šta treniraš”, prisustvovali Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS), Vladimir Batez, vd. Generalnog sekretara u SSS, Jasminko Pozderac, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

“U okviru akcija “Šta treniraš” učestvuje 12.000 dece i ona je za nas vrlo bitna. Važno je da se deca orjentišu ka pojedinim sportovima, a na nama je da im predstavimo sportske klubove u našem gradu. Vaša imena i angažovanje su garant za uspeh i da vaše iskustvo prenesete deci”, rekla je Arunović.

Pored prigodnih poklona, u vidu monografije SSS i sportski rekvizita za decu, koju je Šoštar poklonio gradonačelniku Smedereva Jasni Arunović, prvi čovek SSS se obratio prisutnima.

“Zavod za sport i Sportski savez Srbije su tehnički organizatori a pokrovitelji akcije ‘Šta treniraš’ su Ministarstvo omladine i sporta i kompanija Koka kola. Smederevo je još jedan grad u kome smo bili i nadam se da ćemo napraviti pomak, da će se deca u ponedeljak upisati u jedan od klubova koje imate na teritoriji lokalne samouprave. Suština je da se na lokalnu predstave klubovi i da deca upoznaju sa klubovima i sa sportovima a cilj, nama svima je se sva deca bave sportom a do vrhunskih rezultata će se doći rezultatom”, rekao je Šoštar.

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić poručio je da su “deca budućnost i da u njih mora da se ulaže”.

“Mi svi, Sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta, Ministarstvo omladine i sporta kao i grad Smederevo radimo na tome da se deca vrate u sport i da se njime bave”, rekao je Peruničić.

U akciji „Šta treniraš“ u Smederevu deci su se prikazali predstavnici 27 klubova a pored borilačkih sportova, kik boksa i kjokušinkajija prikazano je znanje fudbalera, košarkaša, stonotenisera, karatista, plivača i vaterpolista, gimnastičara i drugih.

Izvor: blic.rs