Obeležen Dan MZ Papazovac


15. novembar 2012. DRUŠTVO – Žitelji Mesne zajednice „Papazovac“ danas su svečano obeležili 38 godina postojanja i rada.

Svečanost su prigodnim programom uveličala deca iz vrtića na Papazovcu, a članice Aktiva žena ove mesne zajednice pripremile su izložbu tradicionalnih srpskih jela.

Članovi MZ „Papazovac“ održali su danas i svečanu sednicu Saveta, a povodom godišnjice ovu mesnu zajednicu posetili su Bogoljub Spasojević, zamenik predsednika Skupštine grada i Mirko Đurić, član Gradskog veća zadužen za resor mesnih zajednica.

„Pre skoro četiri decenije Mesna zajednica je formirana sa ciljem da pomaže građanima u rešavanju njihovih problema“, rekao je Slobodan Đorđević, predsednik MZ „Papazovac“. „Prilično smo zadovoljni onim što je do sada urađeno u ovom području grada, mada se stanovnici ove gradske mesne zajednice i dalje suočavaju sa problemima infrastrukture u pojedinim ulicama. Zapravo, od značajnijih radova preostalo je da se problem kanalizacione mreže reši u još samo jednoj ulici“, kaže Đorđević.

Tokom prethodne četiri godine asfaltirane su tri ulice, nekoliko je betonirano, a preostalo je da se uredi još desetak ulica. Ovaj posao planiran je za nastupajuću godinu.

Jedna od većih ivesticija u skorije vreme iskorišćena je za uređenje Čapajeve ulice, u kojoj su rekonstruisane vodovodna i kanalizaciona mreža i završeno asflatiranje, čime je ova ulica duga 380 metara rekonstruisana u celini.

Izvor: smederevo.org.rs