Obeležavanje 167 godina rada smederevske biblioteke


24. april 2013. KULTURA – U Narodnoj biblioteci u Smederevu danas je svečano obeležen 167. rođendan ove ustanove kulture.

U okviru programa kojim se obeležava ova godišnjica, juče je obeležen Svetski dan knjige i autorskih prava.
Tom prilikom predstavljen je novi broj časopisa Mons Aureus, a otvorene su i četiri izložbe knjiga „Nemam više vremena”, „Pesnik velike nade i slobode” , „U ovom veku ćeš pobediti” i Izložba knjiga za decu na stranim jezicima.
Današnjem svečanom obeležavanju 167. godina postojanja i rada smederevske biblioteke, pored brojnih gostiju, prisustvovali su zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović i predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović.

Prisutne je danas pozdravio Dragan Mrdaković direktor Narodne biblioteke u Smederevu, a darodavcima i najaktivnijim čitaocima dodeljene su zahvalnice i nagrade.

Povodom obeležavanja godišnjice biblioteke u Smederevu održan je i stručni skup bibliotekara Podunavskog okruga na temu „Predavanje o zavičajnim fondovima”.

Na pozajmnom odeljenju sutra će u 19 časova biti predstavljen dvadeseti broj časopisa „Smederevski magazin”, a u petak, 26. aprila na Dečjem odeljenju biće održana etnološka radionica „Vaskrs, praznik dečje radosti” u kojoj će učestvovati učenici Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić”.

Izvor: smederevo.org.rs