O Železari uskoro – jasna slika


28. jul 2014. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović izjavio je Tanjugu da će ove nedelje biti završeni razgovori sa svim investitorima zainteresovanim za kupovinu smederevske Železare.

On je rekao da će Vlada u narednih mesec dana imati jasnu sliku o tome kakav interes postoji ali i koja su potencijalna rešenja za tu firmu.

– Ja sam u funkciji predsedavajućeg grupe za Železaru učestvovao u intervjuisanju i razgovorima sa svim potencijalnim investitorima, od najpoznatijih vodećih svetskih investitora u oblasti čelika do posrednika u toj oblasti – rekao je Vujović.

Privatizacija direktnom nagodbom više neće biti moguća, kaže Dušan Vujović, objašnjavajući jednu od najvažnijih novina izmenjenog zakona o privatizaciji koji je Vlada juče usvojila, a kojim se, dodaje on, praktično ukida status preduzeća u restrukturiranju.

– Metod privatizacije direktnom nagodbom izbačen je iz nacrta zakona pošto on spada u instrumente međudržavnih dogovora pa će biti regulisan nezavisno od ovog zakona. To je bilo mišljenje stručne i profesionalne javnosti ali i međunarodnih organizacija – rekao je Vujović za Tanjug.