Novogodišnja predstava za decu


21. decembar 2016. KULTURA – Centar za kulturu Smederevo i ove godine priređuje tradicionalni novogodišnji program za najmlađe. U okviru ovog programa deca mogu da pogledaju predstavu „Novogodišnja pobuna igračaka“, a po završetku će paketiće, koje za decu svojih zaposlenih obezbeđuju preduzeća ili roditelji u privatnom aranžmanu, deliti Deda Mrazevi u Novogodišnjem ambijentu Hola Centra za kulturu.

Program će se održati u sredu, 28. decembra sa početkom u 18.00 časova.

Predstava „Novogodišnja pobuna igračaka“ inspirisana je Deda Mrazom i novogodišnjim praznicima. Glavni junak Mališa Mozgović je maestro od nauke. Njegovi pronalasci su toliko genijalni da su na granici sa magijom. On živi u svom institutu za pronalaske zajedno sa robotom Milovanom. Mališa je upravo završio svoj najnoviji pronalazak: digitalni teleporto-vremeplov Dragicu. Odjednom u institut dolazi neobičan gost, gospođa lopta! Došla je da se požali na današnje mališane koji se uopšte ne igraju sa igračkama već slobodno vreme provode ispred ekrana igrajući igrice. Predstavnica svih igračaka gospođa lopta upozorava Mališu da su igračke očajne i da su poslale pismo Deda Mrazu kako bi im pomogao. Deda Mraz je takođe u problemu zato što deca više ne traže igračke, knjige i instrumente kao poklon već tablete, laptopove i ostale digitalne stvari. Deda Mraz poručuje pismom da neće doći i doneti poklone ukoliko mališani ne promene spisak želja. Mališa Mozgović oseća krivicu zbog ovog događaja. Robot Milovan će mu pomoći da pronađe dečaka Rašu, on je vlasnik lopte. Tada Mališa smišlja savršen plan. Poslaće Rašu digitalnim teleporto-vremeplovom Dragicom u prošlost, a potom u budućnost. Tamo će Raša sresti svoje vršnjake, videti kako se oni zabavljaju ili ne zabavljaju, a potom će sam sve shvatiti. Raša će u ovoj nesvakidašnjoj avanturi prilično uživati. Kada se vrati kući u sadašnjost svi će biti prijatno iznenađeni. Raša će se angažovati i pomoći mališanima da promene način igranja. Na samom kraju Deda Mraz će ipak doći i obradovati mališane. Ova moderna bajka je pre svega duhovita, zabavna i edukativna. Ima mnogo muzike, takođe sadrži i songove koje glumci pevaju.

Glumci, prelepi kostimi, nezaboravna interakcija i muzika koja unosi posebnu čaroliju, oduševiće mališane.
Tekst i režiju predstave potpisuje Marija Puškarov-Popović. Kostime je uradila Tatjana Cvjetković, scenografiju
Tanja Žiropađa, a autor songova je: Danka Ubiparip.

Cena ulaznice za jedno dete je 300 dinara. Za kupovinu više od 100 ulaznica (organizovana poseta) cena je 250 dinara. Više infomacija na: 064/829-5318 ili 064/829-5339.