Novica Petrović i Nevena Zečević osvojili peti Smedervski kup


25. april 2016. SPORT – Novica Petrović iz ekipe „Juteks“ i Nevena Zečević iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“ pobednici su petog Smedervskog kupa u streljaštvu.

Novica Petrović, član ekipe „Juteks“ sa 184 kruga i Nevena Zečević iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“ sa 175 krugova osvojili su prva mesta u petom „Smederevskom kupu“ u gađanju serijskom vazdušnom puškom na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u subotu 24. aprila. Petrović je odbranio prošlogodišnju titulu. Vicešampionske titule pripale su takođe članovima najboljih ekipa u ligi: Radoslavu Mirkoviću sa 180 i Mladeni Ristić, koja je prvo mesto izgubila u dodatnom hicu nakon izjednačkog rezultata posle 20-te dijabole. Bronzane medalje osvojili su članovi drugoplasiranih ekipa u ligi „Alu fiks“ i „Nju pres“: Nikola Simić i Marija Aničić, koja je bila branilac titule.

Četvrta mesta i drvene medalje, koje se već treću godinu dodeljuju na „Smederevskoj ligi“ i „Smederevskom kupu“, osvojili su Saša Ilić („Alu Fiks“) i Tijana Usanović (SK „Aranđelovac“).

U finalu za peti Smederevski kup gađalo je po osam najboljih seniorki i seniora na osnovu pet najboljih rezultata iz sedam kola osme Smederevske lige. Plasman od petog do osmog mesta: peta mesta osvojili Borivoje Provčin („Alu fiks“) i Jelena Tasić („Nju pres“), šesta Novica Popović („Elektromorava“) i Marina Vasić (Železara), sedma Dragan Florić (Alu Fiks) i Milica Dragić (Železara), a osma Aleksandar Matić (SK „Aranđelovac“) i Milica Luković („Nju pres“).
Gađalo se u papirnate mete, 20 hitaca, na cele krugove, na ispadanje.

Medalje, pehare i diplome uručivali su Novica Petrović, član Streljačke družine „Smederevo“ i Ljiljana Adžić, predsednik Streljačkog kluba „Heroj Srba“.

Konferansije finalnih borbi bio je Dejan Adamović, strelac Streljačkog kluba „Heroj Srba“ Smederevo.