Nemački profesori – gosti predavači u Ekonomsko – trgovinskoj školi


19. mart 2013. DRUŠTVO – Ove nedelje Ekonomsko-trgovinska škola u Smederevu domaćin je profesorima partnerske škole iz Manhajma u Nemačkoj.
Gosti – četiri profesora ekonomije, matematike, nemačkog jezika i istorije će učenicima Ekonomsko-trgovinske škole do 23. marta biti predavači prema ranije utvrđenom programu, a nastava će biti izvođena na engleskom i nemačkom jeziku.

Predstavnike partnerske škole iz Manhajma i direktora Ekonomsko-trgovinske škole Milovana Topalovića, škole domaćina, u Gradskoj upravi primio je predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović.

„Zadovoljstvo mi je da po četvrti put pozdravim uvažene goste iz Nemačke i da Vam poželim dobrodošlicu”, rekao je na prijemu Branče Stojenović i izrazio zadovoljstvo što saradnja izmešu dveju škola postoji.

„Srbija čini velike napore da postane članica Evropske unije”, dodao je Stojanović i nastavio: “Znam da i vaša država čini napore da Srbija u tome uspe, pa i ovaj način saradnje ocenjujem kao veoma važan korak. Očekujem da će saradnja dveju škola prerasti u saradnju Smedereva i Manhajma i na drugim nivoima. ”

Profesor ekonomskih nauka Christian Bohler izrazio je veliko zadovoljstvo što je ponovo u Srbiji i zahvalio na izuzetno gostoprimljivom prijemu u Smederevu.

Od ovonedeljnih predavanja koje će sa svojim kolegama iz Nemačke držati u Ekonomsko-trgovinskoj školi đacima od prvog do četvrtog razreda, profesor ekonomije Christian Bohler očekuje dosta, jer je tokom boravka naše dece u Nemačkoj video da se radi o izuzetno vrednim učenicima.

Ekonomsko-trgovinska škola u Smederevu ima poluvekovnu tradiciju srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja mladih generacija, a danas školuje učenike u dva područja rada za obrazovne profile u četvorogodišnjem trajanju – ekonomija, pravo i administracija i trgovina, ugostiteljstvo i turizam, kao i obrazovne profile u trogodišnjem trajanju.
U školskoj 2012/13. godini u Ekonomsko-trgovinskoj školi upisano je oko 1.150 učenika.

Izvor: smederevo.org.rs