Neda i Aleksandar dobitnici knjiga “O miševima i ljudima” i “Borilački klub”


14. oktobar 2015. KULTURA – Dvoje gledalaca filmova u Bioskopu, prošlog meseca, koji su učestvovali u Nagradnoj igri Centra za kulturu i Lagune i imali najviše sreće, su Neda Spasojević i Aleksandar Ristić. Dobitnike knjiga, iz kutije u kojoj je publika tokom prethodnog meseca ubacivala svoje ulaznice, u subotu, pre projekcije filma „Pored mene“, izvukao je Goran Zečević, urednik filmskog programa u Centru za kulturu. Neda je gledala film „Devičanske planine“ i dobila knjigu „O miševima i ljudima“ Džona Stajnbeka, a Aleksandar koji je gledao „Zmajevo gnezdo: Zora ratnika“ dobio je knjigu „Borilački klub“ Čaka Palahnjuka. Knjige je obezbedila Izdavačka kuća „Laguna“ iz Beograda.

„Laguna“ i Centar za kulturu nastavljaju da nagrađuju bioskopske gledaoce novim filmovanim romanima i u ovom mesecu, kada će biti podeljena dva primerka svetskog bestselera Helen Filding „Dnevnik Bridžet Džons“.

Prema ovom romanu 2001. godine je snimljen film sa Rene Zelveger, Hjuom Grantom i Kolinom Firtom. Glavna junakinja ove ljubavne komedije je Bridžet, tridesetogodišnja Britanka, koja pokušava da smanji konzumiranje alkohola, ostavi cigarete, otarasi se viška kilograma i nađe čoveka svog života.

Da biste postali potencijalni dobitnici jedne od knjiga potrebno je da na poleđini svoje bioskopske ulaznice čitko upišete ime, prezime i broj telefona, a zatim tu ulaznicu, po završetku filma ubacite u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade će biti izvučene na početku prve filmske projekcije u narednom mesecu (novembar).

Novu priliku da učestvujete u nagradnoj igri imate već od petka 16. do nedelje 18. oktobra, kada su na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu dva filma.

U standardnom terminu od 19.00 sati prikazivaće se američki film „U krevetu sa drugima“. Od izvršnog producenta Vila Ferela i scenariste i režiserke Lesli Hedland dolazi neobična seksi romantična komedija. Film prati neobičan odnos: prijateljstvo devojke Lejni (Alison Bri), potpuno romantičnog pogleda na ljubav i ženskaroša Džejka (Džejson Sudejkis). Cena ulaznice je 200 dinara.

Domaći film „Amanet“ biće premijerno prikazivan u terminu od 21.00 sat. Glavne uloge u filmu mladog reditelja Nemanje Ćipranića tumače Ljubomir Bulajić, Milena Živanović, Danica Maksimović i Svetozar Cvetković. Ulaznice za triler koji govori o tome na šta su sve ljudi spremni kako bi došli do svog cilja, nalaze se u prodaji po ceni od 250 dinara.