Nastavak suđenja u aferi “Indeks”


22. mart 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Saslušanjem svedoka u Višem sudu u Smederevu nastavlja se suđenje optuženima u aferi “Indeks”. Među optuzenima u ovoj aferi nalazi se i dvadeset profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i jedan iz Beograda.

U Višem sudu u Smederevu za danas je zakazan nastavak suđenja optuženima u aferi “Indeks”, u kojoj se, među velikim brojem optuzenih, nalazi i dvadeset profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i jedan iz Beograda.

Danas bi trebalo da budu saslušani svedoci Tomislav Spasić i Borivoje Kostadinović, policijski službenici u Velikoj Plani.

Spasiću, koga nazivaju svedokom-insajderom, prema tekstu optužnice, ponuđeno je od strane prvooptuženog da završi Pravni fakultet u Kragujevcu bez polaganja ispita, a da za uzvrat ne piše krivičnu prijavu za nedozvoljenu trgovinu vozilima.

Protiv prvooptuženog Saše Jovanovića pred ovim sudom vodi se drugi postupak zbog nedozvoljene trgovine vozilima.

Pred Višim sudom u Smederevu u toku je jedinstveni krivični postupak po optužnicama Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. i 2008. godine i optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz 2010. godine protiv 87 optuženih za 122 krivična dela.