Nastavak Smederevske lige u streljaštvu


20. april 2012. SPORT – Večeras će se na novom Strelištu u Dvorani Smederevo održati drugo kolo četvrte Smederevske lige u streljaštvu. Prva partija počinje u 19:15, a druga u 20:15 časova.

U isto vreme održaće se i revijalni meč, duelno gađanje između ekipa Smedereva i Pančeva. Ekipa se pravi od veterana, učesnika ligškog takmičenja iz oba grada – po 5 prvoplasiranih u ženskoj i muškoj konkurenciji. Ovo duelno gađanje je održano prvi put prošle godine u okviru proslave 198 godina postojanja Streljačke družine „Pančevo 1813“, koja je nastariji sportski kolektiv u Pančevu i jedna od najstarijih streljačkih družina u našoj zemlji.

Prošle godine na ovom takmičenju ekipa Smedereva, pobedila je reprezentaciju Pančeva, ukupnim rezultatom 1701 krug, dok su Pančevci imali rezultat 1660 krugova. Pucala se mala serija serijskom vazdušnom puškom 2 puta 10 dijabola. Streljačka družina „Smederevo“ ove godine proslavlja takođe veliki jubilij 125 godina streljaštva u Smederevu i tim povodom, na novom strelištu u Dvorani Smederevo, ponovo će okupiti ove dve ekipe odnosno najbolji pojedinci ligaškog takmičenja, ponovo susretnu i odmere snage u međusobnom duelu.

U prvom kolu četvrte Smederevske lige najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su, kod žena: Milena Kitić (PU Smederevo) sa 174 kruga, Jelena Tasić (Megaformat) sa 171 krugom, Marina Vasić (Železara) sa 171 krugom, Tatjana Đorđević (ZC „Sv. Luka“) sa 170 krugova i Lidija Dejanović sa 169 krugova (Megaformat), a kod muškaraca najbolji je bio Dragan Florić (Želvoz) sa odličnim rezultatom od 188 krugova, Novica Petrović (Kore Mig) sa četiri kruga manje odnosno sa rezultatom od 184 kruga bio je drugi, na trećem mestu je Borivoje Provčin (Želvoz) sa 182 kruga. Četvrti je Marko Lazić (Heroj Srba Bezbednost) sa 177 krugova, koliko i na petom mestu, sa slabijom zadnjom serijom imaju Saša Mišić (Elektromorava) i Jovan Arsić (Heroj Srba Bezbednost). A da li će to i biti i sastav ekipe Smedereva, saznaćemo večeras na strelištu.