Nađa Higl u Smederevu


09. septembar 2012. DRUŠTVO – Za najbolju srpsku plivačicu Nađu Higl, koja je u petak posetila Smederevo i bila promoter Otvorenog prvenstva Smedereva u plivanju, priređen je prijem na kompleksu bazena Sportskog centra.

Pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu, Saša Momić i član Gradskog veća za sport i omladinu, Nenad Maksić, poželeli su gošći dobrodošlicu u svoje lično i u ime rukovodstva grada, ali i svih sportista Smedereva.

Oni su ponovili da je jedan od prioriteta lokalne samouprave u razvoj sporta, što podrazumeva i stavljanje raspoloživih kapaciteta i sredstava u te svrhe.

„Ako će moj dolazak da doprinese razvoju plivanja u Smederevu, uvek ću se rado odazvati pozivu i pokušati da vam pomognem“, naglasila je učesnica Olimpijskih igara u Londonu.

Ona je rekla da je kao mala volela da dočekuje vrhunske sportiste, osvajače medalja, koji su se dokazali u svojim granama i radovala se susretu sa njima.

Higl je izrazila oduševljenje sportskim kompleksom bazena na smederevskom Sportskom centru i izrazila nadu da će lokalna samouprava istrajati u nameri da pokrije ovaj velelepni objekat.

Bivša svetska prvakinja na 200 metara prsno, Nađa Higl, prisustvovala je potom završnici takmičenja u plivanju i uručila pehare i medalje najuspešnijim sportistima.

Vršilac dužnosti direktora Sportskog centra, Milomir Tomić, našoj najboljoj plivačici poklonio je umetničku sliku sa motivima „Smederevske jeseni“, u znak sećanja na njenu prvu posetu Smederevu.

Izvor: smederevo.org.rs