Načelnik policije: Povoljna bezbednost u Smederevu


01. oktobar 2016. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Od januara do avgusta 2016. na području odgovornosti smederevske policije evidentirano je 379 krivičnih dela a rasvetljena su 92, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Smederevo Dejan Popović.

On je na konferenciji za novinare rekao da su u periodu januar-avgust 2016. rasvetljena 22 krivična dela iz prethodnih godina.Tokom 2015. evidentirano je 96 slučajeva hvatanja izvršilaca na delu, a od januara do avgusta 2016. izvršioci su uhvaćeni na delu u 82 slučaja, što je rezultat povećanog i kontinuiranog prisustva policijskih službenika na terenu, naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, policija je ove godine bila više angažovana na suzbijanja trgovine drogama, pa je u prvih osam meseci ove godine broj zaplena veći nego cele 2015. godine.

Popović je rekao da je bezbednost na reci Dunav mnogo povoljnija nego u prethodnom periodu, o čemu govore podaci da je 2015. izvršeno šest krivičnih dela na štetu domaćih i stranih firmi koje se bave rečnim transportom, kada je sa barži i brodova ukradena roba u vrednosti od 850.000 dinara.

“Ukupno stanje bezbednosti na području Policijske uprave Smederevo može se oceniti kao povoljno”, rekao je načelnik policije.