Na Prvenstvu Srbije karatisti osvojili sedamnaest zlatnih medalja


19. april 2013. SPORT – Takmičari Karate kluba Lotos na Prvenstvu Srbije koje je održano u Lazarevcu u organizaciji Srpske karate unije osvojili su 17 zlatnih, 8 srebrenih i 8 bronzanih medalja u katama i borbama u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Na takmičenju je nastupalo 566 takmičara koji su stekli pravo nastupa na osnovu rezultata sa nedavno održanih regionalnih prvenstava.

Ženski kata tim seniorki u sastavu Katarina i Kristina Kandić i Aleksandra Aleksov ponele su titulu ekipnih prvakinja Srbije. Šampionke su postale i seniorke u borbama ekipno (Jovana Savić, Milina Vasić i Marija Pejić).
Pojedinačno u seniorskoj konkurenciji zlatne medalje su osvojile Kristina Kandić (-55kg) i Jovana Savić (-60kg) koja se okitila još jednim zlatom i u apsolutnoj kategoriji. Marija Pejić je u kategoriji +60kg osvojila bronzu, a Milina Vasić u borbama do 1 ipona srebro. U katama treće mesto je osvojila Kristina Kandić.

U muškoj konkurenciji drugu godinu zaredom zlatnu medalju u apsolutnoj kategoriji osvojio je senior Nikola Miljković.
Juniori Lotosa bili su više nego uspešni. Siniša Kukulj osvaja zlato u kategoriji -60 , a Vukašin Tomić +65 kg. U apsolutnoj kategoriji srebro je osvojio Filip Borisavljević, a bronzu Nemanja Krstić. Ekipno su osvojili 3.mesto. U katama, juniorke Aleksandra Aleksov i Katarina Kandić osvajaju bronze.

Starija kadetkinja Milica Milosavljević u borbama kategorije +55kg osvaja bronzu, a mlađa kadetkinja Ana Bajčić (-45kg) petu godinu zaredom osvaja zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije. U katama najsjajnije odličje osvajaju mlađi kadeti Jovan Petrović i Valentina Aleksov, a Mladen Gajić je osvojio bronzu.

Ekipne srebrene medalje osvajaju mlađi kadeti u katama i borbama i mlađe kadetkinje u borbama.
U konkurenciji starijih pionira u dve kategorije finale su radili takmičari Lotosa. Dragan Boščanin trijumfovao je u kategoriji -45kg pobedivši Nikolu Pejića. Dragan je osvojio zlato i u katama pojedinačno.
U kategoriji do 40 kg finale su radili David Boščanin i Mihajlo Borisavljević, a pobedu je odneo David.
Ekipno u borbama stariji pioniri osvajaju zlatnu medalju.

U generalnom plasmanu klubova Lotos je zauzeo 2. mesto sa 123 boda iza domaćina Kolubare 130 bodova. Na 3. poziciji je „Rei“ iz Arilja 67 bodova. Slede Miloš Obilić-Požega, Enpi-Novi Pazar, Karađorđe-Topola, Novi Beograd, Mladost-Šabac, Elektroiporcelan-Aranđelovac, Tigar-Sjenica itd.

Takmičare Lotosa već ovog vikenda (21.april) očekuje nastup na medjunarodnom „Đurđevdanskom turniru“ u Šapcu gde će nastupati sa mlađim uzrastima, a od 25-30 aprila kadeti, juniori i seniorke nastupat će u sastavu reprezentacije na „XVII Internacionalnom otvorenom prvenstvu Slovačke“ (Slovakia open), koje se održava u Bratislavi.