„Moja škola – moj klub” u subotu na Gradskom trgu


17. maj 2013. SPORT – U Smederevu će biti predstavljen projekat Fudbalskog saveza Srbije za omasovljenje fudbalskog sporta u školama „Moja škola – moj klub”.

Na Gradskom trgu, u subotu pre podne, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i Fudbalskog saveza Srbije, biće uručena sportska oprema školama iz projekta.

Programu će prisustvovati gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, pomoćnik gradonačelnika, Saša Momić, član Gradskog veća za omladinu i sport, Nenad Maksić,
direktor nacionalnih selekcija u FSS, Savo Milošević, njegov zamenik Mitar Mrkela i drugi.

Misija projekta je popularizacija fudbalskog sporta među najmlađima i stvaranje uslova za nesmetano odvijanje fudbalskih aktivnosti u osnovnim školama.

Cilj projekta je da se kroz pomoć u rekvizitima i opremi, kao i kroz usavršavanje nastavnog kadra stvore preduslovi za nesmetano i kvalitetno odvijanje fudbalskih programa u osnovnim školama. Time će se deci omogućiti zdravo i srećno odrastanje kroz igru, zabavu i usvajanje pozitivnih vrednosti koje sport nosi sa sobom.

Projekat sektora za bazičan fudbal Fudbalskog saveza Srbije „Moja škola – moj klub” podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstva prosvete Republike Srbije, Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije i medijskih kuća.

Podunavski region se može pohvaliti kao jedan od regiona sa najvećim brojem osnovnih škola koje su prepoznale vrednosti ovog projekta i uključile se u njega.Učešće je uzelo ukupno 19 gradskih i seoskih osnovnih škola.

Izvor: smederevo.org.rs