Mini gitarijada u Smederevu


23. jun 2017. KULTURA – U nedelju, 25. juna, sa početkom u 20 sati, u Velikom gradu Smederevske tvrđave biće održana „Mini gitarijada“ na kojoj će svoja autorska ostvarenja sa tekstovima na srpskom jeziku predstaviti rok bendovi prijavljeni za takmičarski program.

Pored afirmacije sastava koji, posmatrano prema muzičkim obeležjima, pripadaju različitim granama i stilovima rokenrola, koncepcija programa podrazumeva i plasman pobednika na ovogodišnju, 51. Zaječarsku Gitarijadu.

Poklonici roka moći će prisustvuju nastupima bendova „Кant a robot“ iz Кovina, „The Commandos” iz Smederevske Palanke, „Plutonia“ iz Beograda, „Sirius“ iz Subotice i „Planet Кaravan“ iz Smedereva. Svaki od bendova učesnika takmičarskog programa izvešće po dve autorske kompozicije, a u žiriju koji će vrednovati nastupe biće Miroslav Branković, gitarista grupe „Alogia“, Saša Đorđević, basista i pevač benda „Patrias“ i Dragan Živković, bubnjar bendova „Cactus Jack” i „Кarizma“ i rok novinar.

U revijalnom delu programa nastupiće Dejan Cukić i Spori ritam bend, kao i pobednici prošlogodišnje Gitarijade u Zaječaru, „Hadži prodane duše“.

Pokrovitelj „Mini Gitarijade“ je Grad Smederevo, program se realizuje u saradnji sa Zaječarskom Gitarijadom, a podršku događaju u Smederevu je pružio i „Rok pokret“.

Ulaz je slobodan.