Miloš Antić snimio prvi film


24. avgust 2011. KULTURA – Izvor: Tanjug – Filmska radionica Kancelarija za mlade u Smederevu završila je danas snimanje prvog filma.

“Danas je završeno snimanje našeg prvog filma pod tehničkim nazivom “Frizbi 2”. Na snimanju filma, koje je završeno za jedan dan, učestvovalo je nas osmoro. Brzo radimo”, izjavio je scenarista i reditelj filmskog prvenca, Miloš Antić.

Posle montaže, koja će biti završena do kraja nedelje, planirana je i “svečana projekcija” na platnu ispred Kancelarije za mlade, najverovatnije narednog vikenda.

Antić je naglasio da će svako od polaznika radionice uraditi po jedan film.

Radom filmske radionice, kancelarija namerava da obogati slobodno vreme smederevske omladine, kao i da pokrene filmsku produkciju takozvanih „jeftinih filmova“.

Filmska radionica podrazumeva osnovno osposobljavanje pojedinaca za snimanje (rad sa kamerom) i montažu (rad na računaru), “uz poseban trud da se sačuva svežina i maštovitost mladih ljudi kojoj je potrebna artikulacija da bi se iskazala u njihovom budućem kratkom filmu, jer je to forma kojoj će oni davati svoj sadržaj.”

U drugoj fazi, kancelarija je predvidela usmeravanje u različite mogućnosti izbora forme (dokumentarna, eksperimentalna, animirana i igrana) što će pružiti slobodu da se svako zainteresuje po svojim afinitetima.

Takođe, polaznici imaju različite žanrovske sklonosti (komedija, akcija, horor, SF… ) pa će to pokazati u osmišljavanju svojih predloženih priča, koje će sprovoditi u delo po mogućstvu što samostalnije da bi se sačuvala autentična kreativnot i autorstvo.

Filmska radionica trenutno okuplja desetak mladih entuzijasta i radi na realizaciji nekoliko projekata, saopšteno je na sajtu Kancelarije za mlade.


One comment

 1. Postovani,

  Primoran sam da konstatujem neke cinjenice i da Vas, kao stariji kolega, upozorim na moguce posledice, pretpostavljam, nesmotrenog odnosa prema odgovornom poslu kojim se bavimo.

  Ovo Vam nije prvi put da objavljujete vesti koje nisu Vase, a da ne pomenete izvor. Kao sto Vam je poznato, ili bi trebalo da bude, to je protivno pozitivnim propisima Republike Srbije.

  Danas ste sa sajta B92 preuzeli Tanjugovu vest o prvom filmu KZM u Smederevu. Nista eobicno, osim sto morate da navedete izvor. B92 je naveo cija je vest, pa je to bila i Vasa obaveza.

  Ukoliko nastavite da objavljujete Tanjugove vesti i ne navodite izvor, bicu primoran da Vas prijavim nadleznom sudu i trazim odgovarajucu odstetu.

  Osim finansijskog problema, u tom slucaju imacete i losu marketinsku sliku o Vasoj firmi.

  Nadam se da cete ipak imati sluha i razumevanja za dobronamernu kritiku i da se slicne stvari nece ponavljati.

  Srdacan pozdrav,

  Dopisnik Tanjuga
  Dejan Djoric

Comments are closed.