Majkl Rouds novi generalni direktor “Ju-Es-Stila”


14. jun 2011. PRIVREDA – “United States Steel” korporacija objavila je da je Majkl Rouds od 1. jula ove godine imenovan za potpredsednika i generalnog direktora kompanije “Ju-Es-Stil Srbija”.Rouds, koji je trenutno izvršni direktor za proizvodnju u Srbiji, naslediće Metju Perkinsa, koji se vraća u Sjedinjene Američke Države na poziciju generalnog menadžera železare “Geri”, u Geriju, Indijana.

Na novoj funkciji, Rouds će biti odgovaran za nadgledanje svih aktivnosti “Ju-Es- Stila” u Srbiji, uključujući i proizvodnju čelika u železari u Smederevu, proizvodnju belog lima u Šapcu, kao i proizvodnju kreča u pogonu u Kučevu. Roudsu će biti nadređen Dejvid Rintul, potpredsednik za Evropu u “U.S. Steel” korporaciji.

– Od svog dolaska početkom godine, Majkl Rouds je imao pozitivan uticaj na rad kompanije u Srbiji. Njegovo odlično iskustvo u menadžmentu, uz znanje proizvodnog procesa, učinili su ga pravim izborom za ovu veoma važnu poziciju i on će dodatno uticati na već učinjen napredak tokom Metjuovog vođenja kompanijom, naročito uzimajući u obzir rezultate iz bezbednosti na radu i zaštite životne sredine – rekoa je Rintul.

Rouds (37 godina), započeo je svoju karijeru u kompaniji 1994. godine kao student – saradnik u železari Klerton, koja proizvodi koks i nalazi se u blizini Pitsburga. Nakon dimplomiranja, zaposlio se kao saradnik u železari Klerton i napredovao je kroz brojne odgovorne pozicije u tom postrojenju.

Poreklom je iz Rokvuda, Pensilvanija, a diplomirao je na Univerzitetu u Pitsburgu 1995. godine kao inženjer hemije. U 2002. godini dobio je master diplomu iz poslovne administracije Univerziteta Dukesni u Pitsburgu.