Ljubavnica mladića koji se bacio pod voz zbog pretnji napustila selo


25. mart 2015. HRONIKA – Izvor: Blic – Dan pošto je sahranjen mladić na koga je u nedelju naleteo voz kod Smedereva, njegovi roditelji i dalje ne mogu da se pomire sa zvaničnom verzijom – da je u pitanju samoubistvo.

Njegova ljubavnica, kako sama tvrdi, zbog pretnji je morala da ode iz sela.

– Olja nije tu, morala je da ode kod njenih, pretili su joj. Uzela je samo decu i otišla – kaže sa suzama u očima Milojka Živković, svekrva Olge Čolak.

Još više suza i bola je u kući Petrovića.

– Nije on skočio pod voz, jurili su ga, zbog nje su ga tukli. I sad je tu bio neki beli kombi, sve je snimljeno kamerama, znam i ko je hteo da ga ubije – tvrdi Dobrica, otac Slađana Petrovića (26), mladića koji je poginuo na pruzi Smederevo-Požarevac.

Burna veza mladog mesara i dve godine starije udate žene, majke dvoje dece, nažalost, završena je tragično.

– I pre smo imali svađe, ali bismo se pomirili. Poverio mi se ranije da je hteo dva puta da se obesi, a to je bilo pre nego što je mene upoznao. I sad sam pokušala da ga odgovorim, ali on me nije slušao. Čovek s kombijem je stao i samo hteo da zove policiju jer je video kada me je Slađan vukao – u dahu priča Olga Čolak.

Javlja se iz sela u okolini Kikinde gde je, objašnjava, morala da se skloni kod njenih, da spreči još jednu tragediju.

– Rekli su da će da osvete sina. Nije mi zbog mene nego zbog dece – kaže Olga.

– Jeste, slobodno napišite, tačno je, rekao sam da ću da čekam godinu dana, da napravim spomenik, pa onda i njoj i sebi da presudim – vidno uzrujan, na ivici suza kaže Slađanov otac, dok ga smiruju rodbina i prijatelji kojih je još puno dvorište.

– Ne zna šta priča, pod injekcijama je za smirenje – šapuće jedan od njih umirujući ga, dok Dobrica pokazuje na vrata mini-klanice koju su on i sin pravili.

– Samo je ostalo još pločice da se urade i komora da se ugradi. A ova vrata, neki znak od Boga, šta li je, od nedelje ne mogu da se otvore, zaglavila se – pokazuje i vadi iz džepa ključ.

– Ovo je ključ od stana koji joj je zakupio, 50 evra plaćao. Da je sve u redu, ne bi ona pobegla – kaže Slađanov otac.

Obe Slađanove sestre su u drugom stanju, najstariji brat je slabo pokretan, pa se svi nadaju da će oca, dok prođe godina proći i želja za osvetom i da je to sve posledica bola.