Kviz takmicenje na temu Prvog svetskog rata


05. decembar 2014. KULTURA – U Galeriji savremene umetnosti Smederevo, gde je nedavno otvorena izložba “Smederevo u Velikom ratu”, u petak 5. decembra 2014. u 18 časova biće održano kviz takmičenje učenika smederevskih škola na temu Prvog svetskog rata.

Organizatori kviz takmičenja pod nazivom “Čujte Srbi, čuvajte se sebe” su: OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Smederevu i Udruženje potomaka ratnika 1912-1918. godine Smederevo. Na takmičenju će učestvovati dve ekipe – učenici Gimnazije Smederevo i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Smederevu. Svi učesnici takmičenja biće nagrađeni prigodnim nagradama (knjige i časopisi), a pobednička ekipa biće nagrađena i nagradnim putovanjem “Tragovima predaka” u organizaciji Udruženja potomaka ratnika 1912-1918. godine Smederevo.

Autor i voditelj kviza je Dobrica Jovičić, nastavnik istorije u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Smederevu. Članovi žirija su: Milosav Čolović, istoričar i nekadašnji direktor Muzeja u Smederevu, kao i nastavnici istorije Radomir Ranković i Miloš Pirivatrić. Voditelj programa je Danica Maksimović. U okviru programa učestvovaće Miroslav Lazić, kustos Muzeja u Smederevu i jedan od autora izložbe “Smederevo u Velikom ratu”, kao i učenici Muzičke škole “Kosta Manojlović” u Smederevu, koji će imati nekoliko muzičkih trenutaka.

Koristimo priliku da Vas podsetimo da je 21. novembra ove godine u Galeriji savremene umetnosti Smederevo svečano otvorena izložba „Smederevo u Velikom ratu“ koja će biti postavljena do 21. Decembra. Ulaz je slobodan.