Kupleraj za dijasporu


07. decembar 2011. HRONIKA – Ljubiša Vasić (44), zvani Vaske, koji je uhapšen zbog podvođenja u noćnom baru njegove žene u Mihajlovcu, kod Smedereva, imao je klijentelu uglavnom iz dijaspore.

Mihajlovački bar “Nina”, koji je zapravo bio kupleraj, otkriven je kada je policija u kolima švajcarskih registarskih tablica zatekla dvojicu muškaraca, koji rade u toj zemlji, i skupu prostitutku.

– Prilikom kontrole automobila sa švajcarskim tablicama, legitimisali smo devojku i dvojicu mlađih muškaraca. Oni su naši državljani koji rade u Švajcarskoj, a došli su na odmor u rodni kraj.

Devojka nije imala ličnu kartu, pa je privedena.

Proverom je utvrđeno da je devojka iz Pančeva, a saznali smo i čime se bavi.

Prilikom razgovora sa njom, klupko je počelo da se odmotava i saznali smo da Vasić u svom noćnom baru drži prostitutke koje klijenti plaćaju 90 evra za pola sata ili 120 evra za sat, nezvanično saznajemo u policiji.

Vasić, koji je već ranije hapšen i osuđivan zbog posredovanja u prostituciji, uložio je u ovaj lokal nekoliko stotina hiljada evra. Sav u mermeru i opremljen luksuznim nameštajem, prvenstveno je bio namenjen dijasporcima koji dolaze u rodni kraj da se provedu.

– Retko ko je iz Mihajlovca ili Smedereva mogao da priušti tako skupe devojke, stoga je Vasićev klub bio pun naših ljudi koji rade u inostranstvu – objasnio je komšija poslovnu zamisao Ljubiše Vasića.

Osim Vasića uhapšena su i dva konobara. Prilikom racije, kao što smo pisali, policija je u baru zatekla i četiri prostitutke.

Devojke su u noćnom baru radile kao igračice, ali su osim toga gostima lokala pružale i seksualne usluge. Nakon završene smene, dobijale su pola zarade. Osim što su povezivali goste sa devojkama, konobari su vodili evidenciju o pruženim uslugama i popijenim pićima. Sve to su, zajedno sa devojkama, proveravali u prisustvu Vasića. Njemu je predavana celokupna zarada, a zatim ih je on isplaćivao.

Vasiću je ovo treće hapšenje za isto krivično delo. Policija je prilikom upada pronašla samo 50 evra i oko 10.000 dinara. U policiji navode da je vlasništvo nad lokalom Vasić preneo na ženu, koja tvrdi da je samo formalno vlasnik.

Prilikom pretresa, u podrumu lokala pronađena je i teretana na čijim je zidovima ugrađeno 16 monitora povezanih sa video-nadzorom. Preko njih je Vasić pratio sve što se dešava u noćnom klubu.

– Klijentelu su činili uglavnom gastarbajteri, ali je bilo gostiju iz cele Srbije. Devojke su mesečno mogle na ovaj način da zarade i do 5.000 evra – navode u policiji.

Izvor: Vesti-online.com