Koncert irskog plesa i muzike


12. mart 2015. KULTURA – Svim ljubiteljima zavodljivih ritmova step cipela, plesnih spektakla „Lord of the Dance“ i „Riverdance“, plesna trupa Keltik Ritam pripremila je za 20. mart, povodom irskog praznika Sveti Patrik, jedinstveni doživljaj i irski ples kakav do sada niste videli. Kombinujući originalne koreografije, razigrane melodije i autentične irske instrumente, dočaraće vam magiju i povesti vas na mistično putovanje do dalekog smaragdnog ostrva. Pored plesa program obuhvata i izvođenje tradicionalnih irskih pesama.

Plesna trupa Keltik Ritam („Celtic Rhythm“) već trinaest godina neguje tradicionalni i moderni irski ples i pioniri su ove plesne discipline na Balkanu. Njen osnivač je Marko Mićić, jedini plesač sa ovih prostora koji se oprobao i u vodama profesionalnog irskog plesa, nastupajući sa plesnim ansamblima „Riverdance“, „The Spirit of Ireland“ i „Dance of Desire“ iz Irske.

Keltik Ritam šou trupu uvek čini mali broj odabranih igrača i trenutno se sastoji od 10 članova. Cilj je da se publici uvek pruži maksimalni doživljaj uigranim i skladnim plesom karakterističnim za irski folklor. Pisma podrške trupa je dobila od Ambasade Irske u Atini i Konzulata iz Beograda. Pored Marka Mićića koji je umetnički direktor i koreograf ovog ansambla, na koncertu u Centru za kulturu u Smederevu, nastupiće i Nemanja Lilić, za klavirom, koji je i muzički direktor ansambla, zatim Ivana Jotić, vokalni solista, Ana Maglica, na violini, Aleksandar Labus na gitari, Stefan Kržić na mandolini i Pavle Medan, za perkusijama. Trupa Keltik ritam je pre dve godine imala svoj prvi koncert u Smederevu, tako da će ovo biti druga prilika da se druže sa smederevskim ljubiteljima irskog plesa, muzike i kulture. Koncert počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 200 dinara.