Koncert dečijeg hora „Svešnjikov“ iz Rusije


01. novembar 2016. KULTURA – Ruski koncertni dečiji hor „Svešnjikov“ iz Kolomne održaće tri koncerta u Centru za kulturu Smederevo. U petak 4. novembra, nastupiće u večernjem terminu, od 20.00 časova, a dan ranije, u četvrtak, 3. novembra biće izvedena dva koncerta, u 11.00 i od 13.00 časova, za učenike smederevskih osnovnih i srednjih škola.

Koncertni hor Dečje horske škole „A. V. Svešnjikov“ je istaknuti umetnički ansambl, dobitnik prvih nagrada na međunarodnim i oblasnim takmičenjima. Veoma je poznat ne samo u rodnom gradu Kolomni, već širom svoje zemlje i van nje. Na bogatom i raznovrsnom repertoaru Hora „Svešnjikov“ nalaze se najpoznatija dela ruske duhovne i klasične muzike, klasična dela stranih kompozitora, obrade narodnih pesama i dela savremenih kompozitora, pa je ovo lepa prilika da se publika uživo upozna sa horskim pevanjem i horskom muzikom svetske kulturne baštine.

Raznovrsnom repertoaru doprineće i nastup našeg gradskog ženskog hora „Kir Stefan Srbin“ sa kompozicijama iz svog bogatog repertoara.

Ulaznice za učeničke koncerte koštaju 100 dinara, a za večernji koncert se prodaju na Biletarnici Centra za kulturu po ceni od 200 dinara.