Koncert akustične gitare


21. novembar 2016. KULTURA – Gitarista Bogoljub Nikolić – Bogion održaće solistički koncert u smederevskom Centru za kulturu u sredu, 23. novembra sa početkom u 19.00 sati.

Svojom autorskom muzikom na originalan i neformalan poližanrovski način Bogoljub Nikolić objedinjuje klasične i džez elemente, spojem vorld motiva i apsolutne muzike sfere, prednjačeći u odnosu na standarde današnjeg izraza balkanskom razigranošću tona uspostavljene harmonije. Program pod nazivom „Bogion gitaristikum – Između anđela“ sadrži 24 originalne kompozicije koje će biti izvedene pred publikom u Koncertnoj dvorani. Umrežavajući se u muzičkom smislu, varirajući po ritmu, harmoniji, raspoloženju, dinamici, kompozicije koncentričnim ekspresivom oblikuju tonsko zdanje „gitaristikum“, čineći sadržaj programa autentičnim interaktivnim iskustvom. „Bogion gitaristikum“ prednjači u odnosu na standarde današnjeg gitarskog izraza i zaslužuje pažnju domaće i svetske javnosti.

Bogoljub Nikolić – Bogion, rođen je u Kragujevcu 1965. godine. Po osnovnom obrazovanju je kompjuterski programer. Gitaru svira od prvih đačkih dana. Vremenom je ovladao raznim stilovima sviranja i definisao svoj stil. Autor je više dela i obrada klasičnih, etno i džez tema za gitaru.

Ulaznice za Nikolićev koncert prodaju se po ceni od 400 dinara na Biletarnici Centra za kulturu. Više informacija može da se dobije na telefone 064/829-5345 i 026/4624-815.