Konačno rešen problem pasa lutalica u gradu


01. april. 2012. DRUŠTVO – Milionske odštete koje je Grad isplaćivao osobama koje su psi lutalice napale i ugrizle biće, po svemu sudeći, stvar prošlosti.

Ako ste se danas prošetali gradom mogli ste da primetite da čopora pasa lutalica više nema na njihovim uobičajenim mestima.

U Ulici Kralja Petra, Dine Mančića, kod Dvorane Smederevo, parka kod Silosa jedini psi koje ste danas mogli da vidite na tim, nekada opasnim tačkama, jesu oni na povocima i sa brnjicama koje su njihovi vlasnici izveli u šetnju.

U pitanju je rezlutat saradnje našeg Grada sa belgijskom nevladinom organizacijom “Frend ov animals” koja se brine o rešavanju problema pasa utalica u tranzicionim zemljama.

Oni su uložili sredstva za izgradnju prihvatilišta za pse lutalice, a gradska uprava im je izašla u susret dajući im besplatno plac za izgradnju ovog objekta i olakšavajući im kada je u pitanju papirologije što je dovelo da veoma brze realizacije projekta.

Komunalne službe su cele predhodne noći radile da uhvate sve pse lutalice i popune kapacitete novog prihvatilišta.

Iz udruženja “Orka” rekli su nam da su oni obišli novo prihvatilište i da su zadovoljni uslovima koje u njemu očekuju naše ulične sugrađane.

Slobodan Boba Devičerski, glavni komunalni inspektor, rekao nam je da nikada više šapa psa lutalice neće gaziti našim gradom.

Kada smo pitali naše sugrađane šta misle o tome što je konačno rešen ovaj problem koji je dugo mučio naš grad jedan nam je odgovorio pitanjem: “Šta je ovo? Prvoaprilska šala?”

“Da, jeste”, odgovorili smo mu. “Aprililili!!”