Kolesar i Vlahović na saslušanju zbog Železare?


22. oktobar 2012. PRIVREDA – Tokom nove istrage privatizacije “Sartida” policija je otkrila da je neko od funkcionera bivše vlasti uzeo više od 11 miliona dolara da bi “Ju-Es stilu” omogućio da Železaru kupi po ceni daleko ispod tržišne.

Privođenja i saslušanja osumnjičenih za pljačku desetine miliona dolara državnog kapitala prilikom privatizacije Železare u Smederevu trebalo bi da počnu ove nedelje.

– Među prvima će u policiju na saslušanje biti pozvan Nemanja Kolesar, bivši šef kabineta Zorana Đinđića. Biće saslušani i Aleksandar Vlahović, Danko Đunić i još nekoliko zvučnih imena – najavljuje za “Informer” izvor iz MUP-a.

Kako piše list, tokom nove istrage sporne privatizacije “Sartida” policija je otkrila da je neko od funkcionera bivše vlasti uzeo više od 11 miliona dolara da bi američkom “Ju-Es stilu” omogućio da Železaru kupi po ceni daleko ispod tržišne.

– U papirima je pronađen dokaz da je neko uzeo šest miliona dolara provizije, dok je konsultantskoj kući “Diloit” na kiparski račun uplaćeno 5.054.087,80 dolara. Ako se zna da je “Sartid” prodat za 23 miliona dolara, više je nego sumnjivo da je samo za proviziju i konsultacije plaćeno čak 11.054.087 dolara – objašnjava sagovornik.

Izvor: Informer