Karate klub Lotos najbolji na Kupu Srbije


24. oktobar 2013. SPORT – Takmičari smederevskog Karate kluba LOTOS osvojili su pobednički pehar u generalnom plasmanu klubova na Kupu Srbije u borbama i katama pojedinačno i ekipno održanom proteklog vikenda u Smederevskoj Palanci u organizaciji Srpske karate unije.
Karate klub Lotos je ubedljivo osvojio titulu sa ukupno 158 bodova ispred ekipe Karađorđa iz Topole. Treće mesto zauzeo je KK Rei iz Arilja sa 68 bodova, a slede Novi Beograd, Kolubara iz Lazarevca, Miloš Obilić iz Požege,Elektroporcelan iz Aranđelovca, Viktoris-SD iz Smedereva itd.

Takmičari Lotosa osvojili su 19 zlatnih,12 srebrenih i 6 bronzanih medalja.

Duplu krunu osvojile su seniorke u katama (Kandić Katarina, Kandić Kristina, Aleksov Aleksandra) i borbama ekipno (Savić Jovana, Vasić Milina, Pejić Marija). One su potvrdile da su najbolje na ovim prostorima ponovivši rezultat sa Prvenstva Srbije održanog proletos.
Ekipno zlato osvojile su i mlađe kadetkinje u borbama (Bajčić Ana, Lazić Kristina, Lazić Anđela). Mlađi kadeti trijumfovali su u katama ekipno (Jovan Petrović, Arsenije Lazić, Dragan Boščanin), a stariji pioniri u borbama (Mihajlo Borisavljević, David Boščanin, Luka Marković).

Ekipno srebro osvojili su juniori u borbama (Vukašin Tomić,Nemanja Krstić,Siniša Kukulj), a bronzu mlađi kadeti u borbama (Mladen Gajić, Milan Stevanović, Aleksandar Petrović).

Pojedinačno zlatne medalje na Kupu Srbije su osvojile seniorke u borbama Kristina Kandić -55kg, Jovana Savić -60kg, Marija Pejić +60 kg i Jovana Savić u apsolutnoj kategoriji.
Milan Ilić u seniorskoj konkurenciji osvaja 2 zlata (-78kg i apsolutna).

Ove godine i juniori su bili podjednako uspešni kao i seniori. Zlatne medalje osvojili su u borbama Siniša Kukulj -60kg, Vukašin Tomić +65kg i Filip Borisavljević u apsolutnoj.

Kod mlađih uzrasta najuspešnija je bila Ana Bajčić koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojila 2 zlata (borbe -45kg i kate 3.nivo/braon-crni pojas) i stariji pionir Dragan Boščanin sa zlatnim medaljama u borbama -45kg i katama 2.nivo/zeleni-crni pojas. U borbama starijih pionira kategorije do 40 kg najsjajnije odličje osvaja David Boščanin.

Pojedinačna srebra osvojile su seniorke Milina Vasić u borbama i Katarina Kandić u katama., juniori Nemanja Krstić u borbama i Aleksandra Aleksov u katama, mlađi kadeti Milan Stevanović, Aleksandar Petrović i Arsenije Lazić u borbama i Mladen Gajić i Jovan Petrović u katama.

Bronze osvajaju starija kadetkinja Milica Milosavljević i mlađa kadetkinja Anđela Lazić u borbama, seniorka Kristina Kandić i mlađi pionir Andria Lazić u katama.

“Svi rezultati su očekivani i rezultat su napornih dvomesečnih priprema svih selekcija u klubu za nastup na Kupu. Cilj postavljen na početku jesenjeg dela sezone je bio upravo osvajanje titule najboljeg kluba u sveukupnom plasmanu.”

Na ovom takmičenju izvrsena je i generlna proba i provera spremnosti naših reprezentativaca pred nastup na 41.Prvenstvu Evrope 1/2 novembra u Budimpešti.
Iz redova Lotosa na šampionatu Evrope će nastupiti:
-seniori:Milan Ilić -78 i ekipno borbe, Jovana Savić -53 i ekipno borbe
i Milina Vasić +60 kg i ekipno borbe.
-mlađi seniori 18-20 god. Kristina Kandić -53 i Marija Pejić +60 kg.
-juniori: Vukašin Tomić i Nemanja Krstić +78kg
-kadet Filip Borisavljević +63 kg i mlađa kadetkinja Ana Bajčić -45kg.