Kako lakše do legalizacije?


21. septembar 2012. DRUŠTVO – U beogradskom Sava Centru, u sredu je, u organizaciji Ministarstva urbanizma i građevine, održan skup na temu „Kako do lakše legalizacije“.

Skupu su, osim gradonačelnika i predsednika opština iz cele Srbije, prisustvovali i predstavnici grada Smedereva – gradonačelnica dr Jasna Avramović i načelnik Odeljenja za urbanizam, izgradnju i komunalne delatnosti Dragan Krstić.

Glavna tema skupa bila je legalizacija bespravno podignutih objekata u Srbiji, odnosno, predlog izmene pozitivnih propisa koji će, prema rečima ministra Velimira Ilića, vrlo brzo ući u skupštinsku proceduru.

Cilj skupa je bio da se izabere Savet za legalizaciju, koji će se baviti pitanjem legalizacije u narednom periodu. Savet će davati predloge rešenja kako brže doći do legalizacije, ali i kako da se ovi predlozi uvrste u zakonske norme, kako bi se građanima olakšala procedura legalizacije. Zadatak Saveta biće pronalaženje najbržeg i najkvalitetnijeg načina da građani legalizuju svoje objekte.

U Savetu koji broji 15 članova, Smederevo će predstavljati gradonačelnica dr Jasna Avramović.

Gradu Smederevo podneto je oko 20.000 zahteva za legalizaciju bespravno podignutih objekata. Kao član Saveta, grad Smederevo biće značajan faktor u donošenju zakonskih odredbi, sa ciljem da građani u što kraćem roku i pod najpovoljnijim uslovima legalizuju svoje objekte.

Izvor: smederevo.org.rs