Jasna Avramović vodi Smederevo za 156.000 dinara mesečno


22. april 2015. DRUŠTVO – Izvor: ALO! – U Srbiji se danas više isplati biti gradonačelnik nego premijer ili čak predsednik, jer je odgovornost neuporedivo manja, a plata u mnogim slučajevima veća. Tako od 23 grada u Srbiji čak petoro gradskih prvaka svakog meseca inkasira više od premijera Srbije Aleksandra Vučića, čija je zarada 124.935 dinara.

U ovoj finansijskoj trci, prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović sa zaradom od 156.000 dinara ubedljivo je potukla državni vrh!
Avramovićeva je za „Alo!“ tvrdi da njena plata nije ni približna cifri koja je objavljena.

– To je bruto zarada, sa svim doprinosima. Osnovica iznosi 86.000 dinara, ali sa godinama staža skupim još desetak hiljada – objašnjava Avramovićeva, koju odmah demantuju u Agenciji za borbu protiv korupcije.

U toj Agenciji su nam juče potvrdili da je reč o neto platama funkcionera koje su objavljene na njihovom sajtu. Upoređujući svoju platu sa kolegom iz Beograda Sinišom Malim, prva žena Smedereva kaže da su u pitanju samo godine staža, a da ih ona ima 27 u ZC „Sveti Luka“ u tom gradu.
Podsećamo da je u tom stažu Avramovićeva uspela i da bude osuđena za mito! Viši sud u Smederevu 10. marta ove godine osudio ju je na 15 meseci zatvora zbog optužbi da je kao lekar u više navrata primila mito od pacijenata da bi sačinila lažnu dokumentaciju, koju su pacijenti kasnije koristili kako bi ostvarili pravo na invalidsku penziju. Smederevska gradonačelnica opet ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu.