Izvlačenje dobitnika knjiga pre filma “Pored mene”


04. februar 2016. KULTURA – Svi koji su u januaru gledali filmove u Bioskopu Centra za kulturu i koji su ostavili svoje ulaznice sa potrebnim podacima, u kutiju za nagradnu igru, mogu dobiti novi naslov iz Lagunine edicije Filmovane knjige. U subotu, 6. februara, pre početka projekcije filma „Pored mene“, podelićemo dva primerka romana „Malavita“ Tonina Benakvista. Reč je o romanu koji je inspirisao Martina Skorsezea, Lika Besona i Roberta de Nira snime najzabavniji film o Mafiji do sada!

02_Laguna-Izvlacenje-januar_2016

Tonino Benakvista je nagrađivani francuski pisac kriminalističkih romana i komedija, a radi i kao scenarista. Roman „Malavita“ je pod naslovom „Porodica“ doživeo svoju filmsku premijeru 2013. godine u produkciji Martina Skorsezea. Režirao ga je Lik Beson dok su nezaboravne književne likove oživeli Robert De Niro i Mišel Fajfer.

Priča prati američku porodicu koja se nastanjuje u Šolonu na Avru, u Normandiji. Sve je naizgled uobičajeno. Fred, otac, tvrdi da je istoričar koji priprema knjigu o iskrcavanju. Megi, majka, volontira u jednom dobrotvornom udruženju i briljantno sprema roštilj. Bel, ćerka, časno nosi svoje ime. I najzad, bez Vorena, sina, ništa ne može da se obavi i svima je potrebna njegova pomoć. A ne smemo zaboraviti ni veoma diskretnog psa po imenu Malavita. Sve u svemu, porodica poput drugih. Osim što porodica Blejk ni u kom slučaju nije onakva kakvom želi da se prikaže jer otac nije pisac već bivši šef njujorškog mafijaškog klana koga prate agenti FBI-ja.

Život Blejkovih, pod stalnom pretnjom odmazde, pretvoren je u niz bežanja, laži i besmislenih situacija. Sada će Fred, Megi, Bel i Voren pokušati, svako na svoj način, da pronađu smisao svog postojanja u ovom nezanimljivom malom gradu. Sve do dana kada im Don Mimino, vođa pet porodica u Njujorku, neočekivano ulazi u trag… Jedno je sigurno: ako se Blejkovi dosele u vaš kraj, bežite glavom bez obzira.

Svi oni koji ovog meseca budu gledali filmove u Bioskopu Centra za kulturu mogu dobiti roman „Poruka u boci“ Nikolasa Sparksa. Da bi učestvovali u nagradnoj igri Lagune i Centra za kulturu potrebno je da na poleđini svoje bioskopske ulaznice iz februara čitko upišete ime, prezime i broj telefona, a zatim tu ulaznicu, po završetku filma ubacite u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade se izvlače pre početka prve filmske projekcije u martu.