Izgradnja obaloutvrde


12. april 2013. DRUŠTVO – Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović sastala se juče sa predstavnicima Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode” iz Beograda povodom realizacije Kuvajtskog programa – konkurisanja za sredstva iz Kuvajtskog fonda za razvoj koja bi bila namenjena izgradnji sistema za navodnjavanje, kao i izrade projektne dokumentacije za zaštitu Smedereva i spomenika kulture 1.reda „Smederevska tvrđava”.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici svih relevantnih službi iz Smedereva koje su uključene u izradu potrebne dokumentacije za projekte za rekonstrukciju prve odbrambene linije u sklopu Smederevske tvrđave, sa zaštitom od štetnih uticaja pri takozvanim velikim vodama Dunava i izgradnje izlivnog postrojenja Petrijevskog potoka.

Reči je bilo i o pripremama za izgradnju druge odbrambene linije za zaštitu Smedereva od plavljenja i rekonstrukciji sistema za zaštitu grada od uspora Dunava.

Juče su obavljeni razgovori o pripremnim aktivnostima za realizaciju ovih projekata, formirane radne grupe, a resorne službe obavezale su se da pripreme potrebnu dokumentaciju za realizaciju ovog projekta.

Izvor: smederevo.org.rs