Istraga protiv portira Želvoza koji je pucao u dečaka


30. oktobar 2012. HRONIKA – Elmir Mitić (11), koga je radnik obezbeđenja “Želvoza” ranio u nogu iz službenog pištolja u krugu fabrike, pušten je na kućno lečenje. Protiv portira Dragana Mitrovića vodi se istraga pred Osnovnim sudom, a nakon saslušanja u ponedeljak brani se sa slobode.

– Mitroviću nije određen pritvor jer ne postoje zakonski razlozi, a istraga se vodi u redovnom postupku, izjavio je sudija Osnovnog suda Dragan Rogan.

U odbrani pred sudijom, portir je ispričao da ga je napala grupa od 15 osoba koje su ušle u krug fabrike da bi krale. Uplašen za svoju bezbednost, pošto su ga gađali kamenicama, izvadio je pištolj, repetirao i prilikom podizanja u nameri da puca u vazduh – opalio. Kaže da nije nišanio u ljude, i da je saznao da je neko povređen tek nakon dolaska policije…

U “Želvozu” danima novinari nailaze samo na zid ćutanja. Nije poznato da li će fabrika istražiti slučaj, da li je radnik obezbeđenja štitio imovinu na propisan način, niti da li se vodi discilinski postupak.

– Portiri su na meti skoro svakog dana. Napadali su ih kamenicama, sekirama, motkama… Ovo je moralo da se desi jer ne prođe nedelja da se ne ukrade bilo šta što ima neku vrednost kao sekundarna sirovina – kaže radnik koji ne želi da mu se pomene ime.

“Želvoz” je državna fabrika od prošle godine nakon poništene privatizacije sa bivšim vlasnikom, rumunskim konzorcijumom “Remar-Grampet”.

Izvor: Večernje novosti