II Prvenstvo Karate Kluba „VIKTORIS“


10. jun 2014. SPORT – U nedelju, 08. juna u Osnovnoj Školi „Sveti Sava“, održano je drugo po redu Prvenstvo Karate Kluba „Viktoris Sd“.

Za razliku od predhodne godine i održavanja „Prvenstva kluba“, ove godine takmičenje je imalo humanitarni karakter.

Članovi našeg kluba, uplatom kotizacija za učešće na takmičenju, priključili su se akciji u prikupljanju pomoći za ugroženo stanovništvo u poplavljenim područjima. Na ovaj način, Karate klub „Viktoris“, dao je svoj skromni doprinos u pomoći ljudima koje je zadesila velika prirodna katastrofa prethodnog meseca.

Na takmičenju je učestvovalo četrdesetoro mladih karatista, uzrasta od 5 do 15 godina, koji su svoje umeće pokazali u katama, borbama i kihonu. U kategoriji poletaraca najuspešniji bio je Lazar Jovanović, kod mlađih pionirki i pionira zlato su osvojili Aleksa Kojić, Vukašin Bjelajac i Anja Ćoso, dok su se u kategoriji starijih pionira i pionirki na prvom mestu našli Ognjen Rakić, Kristina Mladenović i Nemanja Gačić. Najbolji kod starijih kadeta i kadetkinja bili su Nevena Jovanović, Predrag Pirić, Aleksandra Simonović i Nikola Jovanović.

Najuspešniji u svojim kategorijama imali su mogućnost da se bore za osvajanje pehara u kategoriji BEST OF THE BEST- NAJBOLJI OD NAJBOLJIH! U tom delu, na pobedničkom postolju našli su se mlada pionirka Anja Ćoso, neprikosnovena starija pionirka Kristina Mladenović, dok su kod starijih kadeta i kadetkinja pobednički pehar odnela dva najbolja borca i kataša, Predrag Pirić i Aleksandra Simonović.

Na takmičenju pravdu delile su nacionalne sudije Zoran Berak, Milina Vasić i Marija Pejić.

Zahvaljujemo se upravi Osnovne Škole „Sveti Sava“ na ustupljenoj sali bez nadoknade, sudijama koji su svoj posao odradili volonterski, vernoj publici koja je takmičenje ispratila od početka do samog kraja, kao i svim članovima kluba koji su se odazvali humanitarnoj akciji.