Humanitarni turnir na Strelištu


15. jun 2015. SPORT – Streljačka družina „Smederevo“ u četvrtak, 18. juna, od 18.00 sati, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo organizuje Humanitarni turnir serijskom vazdušnom puškom. Cilj organizacije ovog turnira je prikupljanje sredstava za kupovinu municije za malokalibarsku sezonu, koja je već počela. Streljačka družina „Smederevo“ poziva sve simpatizere i prijatelje kluba da dođu na strelište u četvrtak 18. juna i uzmu učešće na ovom turniru i tako pomognu nastupe perspektivnih smederevskih strelaca na takmičenjima koja slede.

Streljačka družina „Smederevo“ u četvrtak, 18. juna, od 18.00 sati, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo organizuje Humanitarni turnir za prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu malokalibarske municije za potrebe mlađih takmičarskih kategorija kluba. Turnir se organizuje na inicijativu brojnih članova kluba koji su svesni teške finansijske situacije koja je zadesila naš klub. Propozicije turnira su veoma jednostavne. Puca se ekipno serijskom vazdušnom puškom. Jednu ekipu sačinjavaju jedan strelac i jedna osoba koja se nikada ranije nije bavila streljaštvom. Oba takmičara pucaju po 10 dijabola za ocenu i 5 za probu. Konačan rezultat je zbir rezultata oba strelca iz ekipe. Ovakvim propozicijama želimo da omogućimo učešće i osobama koje se ranije nisu bavile streljaštvom. Kotizacija za učešće po ekipi iznosi 400 dinara. Nagrade za prve tri ekipe su medalje, a za prvu ekipu i pehar.

– „Ideja za organizaciju jednog ovakvog turnira došla je od članova kluba koji su upoznati sa finansijskom situacijom u klubu i rešili da pomognu održavanjem jednog ovakvog turnira. SD „Smederevo“ se uvek trudila da raznim manifestacijama pomogne onima kojima je pomoć neophodna. Imamo sada već tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi koja se održava u novembru u okviru turnira „Želetov memorijal“, dok smo i za vreme poplava 2014. godine imali više nego uspešnu akciju „Jedna meta – jedna pašteta“ kada smo skupljali konzerviranu hranu za ugrožene od poplava. U 2015-oj godini dobili smo od grada Smedereva veoma mali iznos za potrebne finansiranja sportskih aktivnosti. Napomenuo bih da pored redovnih troškova koje imamo, kao i svi ostali klubovi, mi imamo i izuzetno veliki trošak nastao korišćenjem malokalibarske municije, koja nam je nephodna za treninge i takmičenja. Pozvao bih sve zainteresovane da dođu i učestvuju u ovom takmičenju, jer će sav novac od kotizacija otići upravo za nabavku municije za naše najmlađe strelce, pionire i pionirke, koji svoja takmičenja imaju u avgustu i septembru“ – kaže Boban Marinković, trener i sekretar SD „Smederevo“.

Na turniru je najavljeno učešće svih članova Upravnog odbora i svih komisija SD „Smederevo“, aktivnih strelaca, rekreativaca, učesnika Smederevske lige u streljaštvu i drugih. Streljačka družina „Smederevo“ poziva sve simpatizere i prijatelje kluba da dođu na strelište u četvrtak 18. juna i uzmu učešće na ovom turniru i tako pomognu nastupe perspektivnih smederevskih strelaca na takmičenjima koja slede, a svakako najvažnije od svih su Prvenstvo Centralne Srbije krajem ovog meseca i Prvenstvo Srbije koje će se održati u julu i avgustu u A programu. Sezona se nastavlja takmičenjima u B i C programu u septembru.

Da podsetimo SD „Smederevo“ je u prošloj malokalibarskoj sezoni osvojila tri ekipne vicešampionske titule i dve pojedinačne. Kadetkinje u discipini 30 metaka ležeći, a seniori su osvojili titule prvaka u disciplinama 40 metaka ležeći i 3 puta 20 metaka trostav. Pojedinačno najbolji u obe discipline je Novica Petrović, doajen srpskog streljaštva. Vicešampionke države bile su seniorke „Smedereva“ u disciplini sportski pištolj, kadeti u disciplinama 30 metaka ležeći i 3 puta 10 metaka trostav, a pojedinačnu titulu vicešampiona u disciplini 30 metaka ležeći osvojio je Veljko Ilić. Kadetkinje „Smedereva“ su u trostavu 3 puta 10 metaka bile bronzane.