Hor Sloga radi sa velikim uspehom


13. jun 2012. DRUŠTVO – Proteklog vikenda održana su dva velika godišnja koncerta. Prvi je, ispunio Hram Svetog Georgija, gde su okupljeni Smederevci, uživali u repertoaru duhovne muzike u izvođenju crkvenog hora Sloga.

Priča o crkvenom horu Sloga počinje 2004. godine, kada su, okupljeni članovi, uz dirigenta Tanju Petrović, inače profesora u Muzičkoj školi, obnovili tradiciju na kojoj je počivalo nekadašnje pevačko društvo u Smederevu prošloga veka. Talas osnivanja sličnih horova preplavio je Srbiju koja se masovno vratila u crkve, ali su samo retki istrajali, među njima i Sloga.

Njihove redove, i dalje ispunjavaju 15.godišnjaci, kao i oni 3 ili 4 puta stariji članovi. Ovaj veliki, godišnji koncert duhovne muzike, po uzoru na prethodne, održan je u nedelji praznika Duhovi.

Program je počeo molitvom Oče naš, a nastavljen je kompozicijama naših i ruskih autora, poput Glazunova, Jankovskog, Stankovića, Čajkovskog, Marinkovića, Ljvova, Česnikova.

U proteklom periodu hor je imao niz zapaženih nastupa na manifestacijama van Smedereva, a uskoro će se proširiti krug onih do kojih će dopreti njihovi glasovi, jer je za semptembar najavljena promocija njihovog cd- a

Izvor: Televizija Smederevo