Gradski parlament učenika Smedereva predstavio dosadašnji rad


09. septembar 2012. DRUŠTVO – Gradski parlament učenika Smedereva predstavio je u subotu dosadašnji rad i aktivnosti u stvaranju boljeg ambijenta za život i učenje dece i učenika Smedereva.

Aktivisti su tokom popodneva, ispred prostorija Turističkog informativnog centra u Ulici kralja Petra Prvog u Smederevu, delili propagandni materijal sa informacijama o tome šta su do sada uradili i koji su im planovi.

Koordinator rada Gradskog parlamenta učenika Smedereva, Boris Zdravković, rekao je da su i učenici hteli da se uključe u manifestaciju „Smederevska jesen“ i daju svoj doprinos.

„Zato smo napravili flajere, pomoću kojih ćemo upoznati građane i goste Smedereva sa našim dosadašnjim radom i primarnim ciljevima u budućnosti. Ove godine imamo nekoliko važnih stvari koje smo planirali da uradimo uz podršku lokalne samouprave, a pre svega da podstaknemo rad sa talentovanim učenicima“, istakao je Zdravković.

Član Gradskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje, Miša Ivković, izrazio je zadovoljstvo učešćem Gradskog parlamenta učenika u najznačajnijoj gradskoj manifestaciji.

„Deca su, bez obzira što je školska godina počela nedavno, uspela da se vrlo brzo organizuju, da naprave ovaj materijal i tako pokažu šta su do sada uradili i šta planiraju. Ono što je važno istaći je činjenica da jedini u Srbiji imamo đački parlament na nivou grada, koji je dobio na snazi i može da sugeriše razne vannastavne aktivnosti. Mi ćemo, kao Gradsko veće, prihvatiti i pomoći njihove akcije“, naglasio je Ivković.

Ivković je dodao da će deca koja se takmiče i osvajaju nagrade dobiti mogućnost da, pod pokroviteljstvom grada Smedereva, borave u gradskom objektu na Rtnju.

Izvor: smederevo.org.rs