Gradonačelnica:Ugroženo stanovništvo je zbrinuto


18. maj 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Većina građana Smederava koji su pogođeni poplavama smešteni su kod prijatelja, zatim u Kolektivnom centru u Maloj Krsni, u tamošnjoj Sigurnoj kući i na infektološkom odeljenju i u sportskoj dvorani u Smederevu.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je na konferenciji za novinare istakla da su svi evakuisani u dobrom zdravstvenom stanju.

“Situacija u Smederevu je pod kontrolom, pratimo vodostaj kanala i reka iz čas u čas. Sve reke i vodotokovi su pod kontrolom, a ljudskih žrtava nije bilo”, naglasila je gradonačelnica.

Po njenim rečima, zabrinjavajuće je što raste vodostaj Morava i pojedine brane popuštaju.

“Spremili smo oko 5.000 džakova napunjenih peskom. Tri kuće, zidane blatom, srušile su se pred bujicom”, rekla je Avramovićeva.

Nivo Dunava jutros je 604 santimetra, što je na koti redovne odbrane od poplava.

Kako je saopšteno, voda za piće u gradskom sistemu vodosnabdevanja u Smederevu je bakteriološki i hemijski ispravna.

“Ponosan sam na policijske službenike koji su svih ovih dana angažovani, u proseku između 100 i 150 pripadnika interventnih jedinica dnevno je angažovano. Prvi smo intervenisali i spasavali ljude i imovinu na teritoriji grada, a posebno je naša pažnja usmerena na Smederevbsku Palanku”, rekao je novinarima načelnik Policijske uprave Smederevo Dejan Popović.